Voľná diskusia

«123456»

Nove priezvisko

• lina471

| dátum: 14.10.2010 23:45 interná pošta | sledovať diskusiu | nevhodný príspevok

Som ,,uz,,4mesiace po svadbe a plnym duskom si uzivam prve tyzdne ako zena-manzelka.Najhorsie dni boli tie prve,kym sa vybavili vsetky doklady ako obciansky,vodicsky,prehlasovat priezvizko po uradoch,v praci a tak.A hlavne stotoznit sa s novym priezviskom.Zvykat si nan bolo priam komicke.Mojou prvou perlickou bolo,ked som isla k lekarovi.Sedim si v cakarni a cakam,kym ma zavolaju.Cakala som vyse2hodin a nic.Uz som pomaly stracala trpezlivost,tak som sa slusne spytala sestricky ci ma nevola a povedala som jej priezvisko,ale za slobodna.Povedala nie,tak som cakala dalej.Poodchadzali uz aj ti,co prisli po mne a bolo nas v cakarni 5ludi,co ma uz vytocilo,tak som sestricke div nenadala,ze ma uz mala davno volat a nic.Vosla naspat a povedala,ze tam ani nemam kartu.Nechcela som verit tak ma zavolali dnu a ukazali karty.Moja tam nebola ale lezala vedla doktorky.Ukazala som na nu a sestricka,ale uz som vas volala3krat az vtedy mi zaplo,ze ja som reagovala na meno za slobodna.Tak som si zbytocne odsedela u lekara 4hodiny.Vam sa nestalo nic podobne?

• 100573

meindzi

| 20.10.2010 22:11 interná pošta | sledovať diskusiu | nevhodný príspevok

Naša svadba bola 30.7.2010, takže tiež niekoľko mesiacov som už vydatá pani. Ale bohužial som sa vydávala v Prahe, nakoľko tu žijem a manžel je Čech, a ešte stále nemám ani len slovenský sobášny list. Týždeň po svadbe som ho poslala na špeciálnu matriku v BA, do 9 týždňov mi mali poslať slovenský sobášny, ale 10 týždňov je preč a nič sa nedeje. Takže fungujem obojako. Na schránke a zvončeku oboje mená, pretože neviem, čo mi ešte odkiaľ može prísť a na ktoré meno, v práci už musím po novom aj keď občiansky a ostatné doklady mám na staré meno. Je sranda stále chodiť so sobášnym listom v kabelke. Som si objednala svadobný album na fotky cez internet a už na nové meno. Poštárka ma doma nezastihla, tak vhodila do schránky výzvu na vyzdvihnutie zásielky. Šla som na poštu a pani za prepážkou po predložení občianskeho s menom za slobodna mi samozrejme balík nevydala. Predložila som sobášny list, tá chudinka poštárka na to pozerala, že s tým mi balík nevydá. Že chce odo mňa pas. Chvíľu som nemo na ňu zírala, či si robí srandu, ale ona to myslela skutočne vážne. Snažila som sa jej vysvetliť, že pas sa vydáva na základe občianskeho a keďže občiansky mám na staré meno, tak "nový" pas samozrejme mať nemožem. Nechápala. Som sa jej asi nezdala, tak ma ešte okríkla, že nemám byť lenivá a že už dávno mám mať nový občiansky hotový. Prednáška o 9 týždňovej lehote na vydanie sobášneho listu na Slovensku ju samozrejme nezaujímala. Podotýkam, že balíček bol zaplatený, stačilo ho len vyzdvihnúť. Nepochodila som. Musela som na poštu s mužom, ktorý mal už nový občiansky a Česi tam majú uvedený stav a meno manžela/lky. Až s ním mi pani poštárka balíček vydala. ...

• 100546

lina471

| 28.10.2010 14:33 interná pošta | sledovať diskusiu | nevhodný príspevok

Ahojkaj.Je mi luto ake mas problemy,teda dufam,ze uz to mas v poriadku To vies u nas je znama birokracia a kazdy z uradnikov ma na vsetko cas.U mna to bolo skor na smiech s novym priezviskom,ale ako vidim neratala som vobec,z niecim takymto.Cakala som som,ze sa tu skor nasmejeme,ako zaplaceme a najedujeme/podaktori/ako aj ty.Ale aspon si vymenime skusenosti.Tak sa maj pekne a drzkaj sa

«123456»